Nieuwe versie 1.6.0. vanaf nu beschikbaar

01 Dec 2016 in de rubriek Software

Na de succesvolle funding middels Gulden development shares is door het ontwikkelteam van Gulden enorm veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van de bestaande Gulden portemonnees. Met versie 1.6.0 is met name de desktop portemonnee flink onderhanden genomen. Deze nieuwe versie is vanaf nu beschikbaar en te downloaden vanaf de officiële Gulden website.

In de nieuwe versie zijn enorme verbeteringen en veel nieuwe functies toegevoegd. Wat direct opvalt na de installatie van de nieuwe desktop portemonnee is dat de totale interface anders is geworden. Daarnaast kunnen we de volgende nieuwe functies onderscheiden:

Verbeterde gebruikservaring

Met de nieuwe interface en duidelijk zelfverklarende bediening is de algehele gebruikservaring sterk verbeterd. Zowel bestaande als nieuwe gebruikers zullen de nieuwe portemonnee en al haar mogelijkheden op een makkelijk en plezierige manier herontdekken.

Meerdere accounts mogelijk

Waar de oude portemonnee duidelijk begrenst was als een op zichzelf staand account of rekening is het vanaf nu mogelijk om meerdere accounts aan te maken en te beheren. Zo kun je je financiën van elkaar scheiden en ook los van elkaar beheren.

Linken met mobiel

Vanuit de desktop portemonnee kun je een apart account aanmaken en koppelen aan je mobiele portemonnee. Zo kun je makkelijk Gulden op je mobiel aanvullen en beheren vanuit je desktop. Deze nieuwe functie is uniek en zeer eenvoudig te gebruiken. Je hebt hiervoor wel een mobiele portemonnee nodig met versie 1.6.0.

Ondersteuning meerdere valuta`s

Net zoals nu al mogelijk is met de mobiele portemonnees kan in de desktop portemonnee nu ook de valuta naar keuze instellen. Zo kun je alle Gulden saldo`s makkelijk omzetten naar de waarde daarvan op dat moment in bijvoorbeeld euro, US dollar en nog 7 andere valuta`s.

In app aankopen Gulden

Vanuit de mobiele portemonnees was het al mogelijk maar vanaf nu kun je dan ook direct vanuit de desktop portemonnee Gulden aankopen. Het aanvullen van je Gulden was nog nooit zo makkelijk!

In app verkopen naar IBAN en Bitcoin

Vanuit de desktop portemonnee kun je nu ook Gulden direct omzetten naar je rekening middels IBAN of naar Bitcoin. Ook een unieke feature welke meesterlijk eenvoudig in gebruik is.

Technische verbeteringen

Naast de genoemde nieuwe functies, verbeterde gebruikerservaring en interface zijn er ook enkele technische verbeteringen doorgevoerd welke het dagelijkse gebruik veiliger en sneller maken. Zo is het DELTA algoritme sterk verbeterd welke het netwerk nog stabieler maakt. In essentie betekend dit dat het versturen van Gulden op de achtergrond sneller gaat. Als gebruiker zul je hiervan niet direct iets merken maar bedrijven die Gulden diensten aanbieden zullen dit ongetwijfeld als iets zeer positiefs ervaren.

Een verbetering waarvan je als gebruiker wel direct profiteert is het feit dat de desktop portemonnee sneller synchroniseerd met het netwerk. Dus een nieuwe portemonnee installeren of een bestaande openen zal beduidend sneller synchroom lopen met het netwerk en daarmee dus ook sneller te gebruiken zijn.

Toekomst

Na deze nieuwe update zal het ontwikkelteam van Gulden de nieuwe versie van de Gulden portemonnees verder onderhouden. Daarnaast zal de focus weer gericht zijn op de roadmap waarop alle projecten staan. Ongetwijfeld horen we hier snel meer over. Indien je mee wilt helpen met de funding ten bate van de ontwikkeling van Gulden dan kan dat nog steeds middels Gulden Shares. Deze funding draagt niet alleen bij aan de verdere ontwikkeling van Gulden maar ook de snelheid daarvan.